Det finns många som har gjort sig ett namn inom modebranschen för deras förmåga att skapa klädesplagg som sticker ut och sätter trender. I denna del tänkte vi kort gå igenom några av de största modeskaparna.

Coco Chanel

Coco Chanel var en fransk modeskapare. Hon föddes år 1883 och var en banbrytande modeskapare. Inte minst för att hon var en av de första kvinnliga modeskaparna inom en mansdominerad industri. Hon började sin karriär genom att sälja hattar och utökade snart sitt utbud och startade klädmärket Chanel. Hon var en av 1900-talets allra största modeskapare som bland annat står bakom den lilla svarta.

Ralph Lauren

Ralph Lauren är en stor modeskapare som är en av de största som ännu finns med oss. Han föddes år 1939 i New York och slog igenom som designer på 1960-talet. Sedan dess har han ständigt kommit med nya kollektioner och har klädmärket Ralph Lauren. Hans klädesplagg går åt det sportiga hållet blandat med en klassisk klädstil och kan kännas igen med dess logotyp som består av en hästpolospelare. Förutom att Ralph är en känd modeskapare har vi även kunnat se honom i populärkulturen. Han dök till exempel upp i tv-serien vänner och har designat en kollektion tillägnad serien.

Gianni Versace

Gianni Versace var en italiensk modeskapare som föddes år 1946. Han blev intresserad av att skapa kläder tack vare sin mamma som var sömmerska. År 1972 flyttade han till Milano där han påbörjade sin karriär som modeskapare och hans klädmärke, Versace blev snart en av världens största modehus. År 1997 blev han mördad och sedan dess är det systern och hennes dotter som för klädmärket vidare.