Eftersom trender är något som alltid kommer och går tänkte vi i den här delen gå igenom några trender som gällde förr i världen.

Breda höfter

Om vi backar tillbaka till 1600-talet så var det inne för kvinnor att ha breda höfter. De togs fram med hjälp av kjolar och ställningar under kjolen som byggde fram onaturligt breda höfter. En del kjolar kunde vara bredare än dörröppningen.

Breda axlar

Förutom att det varit trendigt med breda höfter så behöver vi bara backa tillbaka till 1980-talet då breda axlar var det allra hetaste, både för män och kvinnor. På 80-talet var det inne med breda axlar vilket togs fram med axelvaddar.

Utsvängda ben

På 1970-talet var det inne med byxor vars ben var utsvängda. Det här är ett mode som kommit tillbaka de senaste åren. På 1970-talet kunde byxorna bäras av både män och kvinnor. Men när vi kollar på de 70-tals inspirerade byxorna idag finns de främst på damavdelningen.

Låga jeans

På 1990-talet och i början på 00-talet skulle jeansen sitta så lågt som möjligt på höfterna. Idag är det mest inne med jeans med hög midja. Men för inte så länge sedan så var det alltså inne med en så låg midja som möjligt.