Eftersom mode är ett brett begrepp så betyder det att vi kan klä oss efter vad som passar vår personliga smak. För en del är det viktigt enbart köpa kläder efter en och samma klädstil, medan andra kan byta klädstil efter humör och trender. Det finns ett flertal olika klädstilar och de kan lätt kombineras med varandra. I följande text får du några exempel på klädstilar och hur du känner igen dem.

Chic

En av de vanligaste klädstilarna just nu är klädstilen chic. Kort sagt kan man beskriva klädstilen som generisk och är en snäll klädstil som de allra flesta har råd med eftersom kläderna finns att köpa på vanliga butikskedjor. Gina tricot är ett bra exempel på en klädkedja som har bra klädesplagg för klädstilen. Klädstilen är enkel men moderiktig.

Business

Business är en klädstil som uppkom på grund av de klädkoder som finns på vissa arbetsplatser. Klädstilen består av enkla, och klassiska plagg som går åt det mer propra håller. Till exempel skjorta och kostymbyxor. Men du behöver nödvändigtvis inte arbeta på kontor för att klä dig enligt business stilen. Vem som helst kan göra det och det eftersom plaggen är lätta att kombinera och går att köpa i olika prisklasser.

Casual

Casual översätts till ledig vilket beskriver bra vad klädstilen innebär. Kläderna ska sitta bekvämt längs med kroppen och består därför av mjuka enkla plagg. Casual går till exempel att kombinera med business. Då bär du exempelvis ett par kostymbyxor med en enkel t-shirt.

Street

Street style, street eller street wear som klädstilen också kan kallas för är ett ledigt mode som går åt det djärvare hållet med ungdomliga plagg som sticker ut i mängden. Modet är taget från det mode vi ser ute på gatorna, särskilt i större förorter.